Pametni Android unutrašnji monitor poboljšava sigurnost pametnog doma

Situacija

Arnido je jedini proizvođač rešenja za pametne kuće i pametne kancelarije u Turskoj koji koristi superiornu tehnologiju Powerline. Tehnologija pametne kuće Arnido omogućava komunikaciju električnih uređaja u domaćinstvu povezivanjem putem postojećih električnih instalacija i formiranjem mreže, što postavlja novi standard u konceptu pametne kuće. Pomoću aplikacije Arnido stanovnici mogu da kontrolišu sve električne uređaje u svom životnom prostoru.

U nedavnom projektu stambene zgrade, od Arnida se zahtevalo da pruži sveobuhvatnu pametnu kućnu ploču koja vlasnicima kuća omogućava ne samo da vizuelno i zvučno verifikuju identitet posetilaca na ulazu u zgradu pre nego što odobre ulaz na vrata, već i pristup funkciji - bogati sistem pametne kuće Arnido.

Rešenje

Izabran je Akuvox IT82, 7-inčni Android monitor u zatvorenom, koji je postavljen na zidove 100 stanova.

Rešenje zasnovano na Androidu izdvojilo se otvorenom integracijom i mogućnošću dubokog prilagođavanja. Aplikacija pametnog doma Arnido integrisana je u IT82 bez ikakvih problema. Zahvaljujući ovoj integraciji, stanovnici mogu da upravljaju interfonom i sistemima kućne automatizacije samo jednim ekranom na touch screen.

Štaviše, stanovnici uživaju veću kućnu sigurnost putem integrisanih senzora alarma, na primer senzora pokreta i dima. Kada se aktivira senzor, na primer, desi se curenje dima u kuhinji, stanovnici će biti automatski obavešteni, što sprečava neželjene događaje.

Rezultati

Rešenje pomaže da stanovnici budu zaštićeni od bilo kakve moguće opasnosti od stranaca ili neželjenih posetilaca i neočekivanih događaja kod kuće. Sa samo jednim uređajem koji koristi i održava dva sistema, interfon i sisteme kućne automatizacije, vlasnici kuća takođe uživaju veću udobnost i smanjuju porodične troškove.