Pametni interfon podiže parkinge na sledeći nivo

Situacija

K-Park je vodeća parking kompanija u Švedskoj, sa približno 300.000 parking mesta podeljenih na 1.600 parking mesta širom zemlje. Njegove usluge parkiranja obuhvataju iznajmljivanje parking mesta i nadzor parkinga do održavanja kompletnih parking prostora.

Kako bi svoje rešenje za parkiranje učinilo pametnijim u pogledu bezbednosti, komunikacije i razmene informacija, K-Park se obratio kompaniji Akessa, jednom od Akuvox-ovih partnera u Švedskoj, za sistem sa jednostavnom instalacijom, upotrebom i održavanjem, koja uključuje najnovije tehnologije.

Rešenje

Akessa je smislila genijalno rešenje u cloud tehnologijama koristeći Akuvox R29 Android interfon za upravljanje parkiralištem. Pametni interfon koji sadrži višestruke metode kontrole pristupa poput prepoznavanja lica, ekrana osetljivog na dodir od 7 inča i jednostavnosti integracije sa sistemima nezavisnih proizvođača postavljen je na ulazu u 35 parking garaža i povezan sa K-park sistemom parkiranja preko cloud-a Akessa-e.

Kada stignu do garažnog ulaza u K-park, vozači mogu lako da provere raspoloživo parking mesto na R29 monitoru. Za registrovane korisnike mogu da uđu na parkiralište jednim od načina ulaska vrata koji nudi R29, uključujući prepoznavanje lica, RF kartice i NFC. Kada je korisnicima potrebna bilo kakva pomoć K-park tima, može se pokrenuti hitni video poziv, koji omogućava K-parku da analizira situaciju i ponudi pomoć na daljinu bez dolaženja lično na lokaciju.

Rezultati

Uključujući najnovije tehnologije poput prepoznavanja lica, K-park je svoju uslugu parkiranja podigao na viši nivo. Ovaj sve-u-jednom sistem korisnicima znači više pogodnosti i bolje iskustvo. Samostalnim radom bez potrebe bilo kog osoblja na licu mesta, takođe štedi operativne troškove za K-park.