Rešenje zasnovano na cloud tehnologijama donosi sigurnost porodičnim kućama

Situacija

Velika porodica koja živi u Njujorku tražila je interfonski sistem za svoju kuću. U njihovoj kući je instalirano mnoštvo naprednih sistema, poput sistema kućne automatizacije i CCTV sistema, jer je otac kuće veliki ljubitelj novih tehnologija. U prošlosti je isprobao mnoge analogne i tradicionalne interfonske sisteme zasnovane na IP-u, a zatim su se odlučili na promenu. Ovi sistemi pružaju samo audio komunikaciju i ne mogu da rade sa postojećim bezbednosnim sistemima ili sistemima pametne kuće. Situacija se promenila kada je Akuvox-ova pametna interfonska usluga u cloud tehnologijama uvedena u porodicu preko jednog od Akuvox-ovih dilera.

Rešenje

Odabrano rešenje uglavnom se sastojalo od Akuvox R20A sa kamerom od 3MP i jednim dugmetom za poziv i mobilnom interfonskom aplikacijom Akuvox SmartPlus, koja je povezana sa Akuvox Cloud-om. Instalirana su dva R20A, jedan na ulaznim vratima, a drugi na dvorišnim. Svim članovima porodice bila je instalirana aplikacija SmartPlus na pametnim telefonima, koja bez problema radi sa kućnim telefonom.

Rešenje zasnovano na cloud tehnologijama pružalo je članovima porodice bogate interfonske funkcije u pokretu. Jednostavno koristeći aplikaciju SmartPlus na svojim pametnim telefonima, oni mogu da vide i razgovaraju sa posetiocima, otključaju vrata, proveravaju prednja i zadnja vrata i kreiraju jednokratni privremeni ključ za dobavljače usluga. Čak i ako putuju na mesta udaljena hiljadama kilometara od kuće, i dalje imaju pristup svim ovim funkcijama putem svojih mobilnih telefona.

Porodica je takođe odlučila da instalira ukupno šest Akuvox C315V Android kućnih monitora u prizemlju, kao i na spratu. Oni pružaju ne samo jednostavan način komunikacije od sobe do sobe, već i veliku proširivost za internu integraciju sistema. C315V, zasnovan na Androidu i SIP-u, sposoban je za strimovanje video zapisa uživo sa kamera za video nadzor instaliranih u kući i oko kuće, a sa instaliranom aplikacijom on služi i kao kontrolna tabla za pametnu kuću.

Rezultati

Rešenje olakšava život porodici i čini je sigurnijom. Sa Akuvox-ovom interfonskom uslugom u cloud tehnologiji osećaj je kao da nose svoj dom sa sobom gde god se nalazili, a dok su kod kuće ceo dom je povezan zajedno preko kućnih monitora i oni imaju samo jedan uređaj za upravljanje svim kućnim tehnologijama.